Alaptanfolyam fiatal és felnőtt kutyáknak

Az Alaptanfolyam a 6 hónapos kort már betöltött kutyáknak szól, melynek célja a hétköznapokban egy harmonikus együttélés megteremtése.

A tanfolyam időtartama: 8 hét, heti egy 60 perces foglalkozás

Létszám: max 5-6 fő

Tanfolyam díja: 40.000 Ft (8×60 perc)

Részvételi feltétel: a kutya 6 hónapos korának betöltése (problémás kutya esetén szükséges előzetes felmérés)

Alaptanfolyam I.

Induló tanfolyamok:


/tr>/tr>
2024. KEDD reggel/délelőtt Rossz idő esetén beltéri lehetőséggel! Kezdés: ha beérkezett a csoportindításhoz szükséges jelentkezés ( min 4 fő ) JELENTKEZÉS
2024.05.14. KEDD 19.00 -20.00 Kis- és kis-közepes testű kutyáknak Alkalmak: máj 14, 21, 28, jún. 4, 11, 18, 25, júl 2. Kültéri oktatás JELENTKEZÉS
2024.05.14. KEDD 18.00 -19.00 Közepes- és nagytestű kutyáknak Alkalmak: máj 14, 21, 28, jún. 4, 11, 18, 25, júl 2. Kültéri oktatás JELENTKEZÉS
2024.06.24. INTENZÍV HÉTFŐ és SZERDA 18.00-19.00 4 hetes intenzív tanfolyam ( 8 alkalom, heti 2 foglalkozás ) Közepes- és nagytestű kutyáknak Alkalmak: jún 24, 26, júl 1, 3, 8, 10, 15, 17 Kültéri oktatás JELENTKEZÉS
2024.06.24. INTENZÍV HÉTFŐ és SZERDA 19.00-20.00 4 hetes intenzív tanfolyam ( 8 alkalom, heti 2 foglalkozás ) Közepes és kistermetű kutyáknak Alkalmak: jún 24, 26, júl 1, 3, 8, 10, 15, 17 Kültéri oktatás JELENTKEZÉS
2024.08.05. INTENZÍV HÉTFŐ és SZERDA 18.00-19.00 4 hetes intenzív tanfolyam ( 8 alkalom, heti 2 foglalkozás ) Közepes- és nagytestű kutyáknak Alkalmak: aug 5, 7, 12, 14, 19, 21, 26, 28 Kültéri oktatás JELENTKEZÉS
2024.08.05. INTENZÍV HÉTFŐ és SZERDA 19.00-20.00 4 hetes intenzív tanfolyam ( 8 alkalom, heti 2 foglalkozás ) Közepes és kistermetű kutyáknak Alkalmak: aug 5, 7, 12, 14, 19, 21, 26, 28 Kültéri oktatás JELENTKEZÉS

Röviden a tanfolyamról:

A tanfolyam elsődleges célja a hétköznapi kutyások számára egy élhető kapcsolat megteremtése, amit a szituációs feladatok előtérbe helyezésével segítünk elő.

A kis létszámnak köszönhetően személyre szabottan, minden párosra kellő figyelmet fordítva tudjuk átadni az anyagot, ill. a feladatok közötti várakozási idő is a minimálisra csökkenthető.

A tanfolyam egy házi szintfelmérővel zárul.

Első foglalkozáskor az oltási könyvet ellenőrizzük! Ajánlott kullancs és kennelköhögés elleni védelem!

Ivaros szuka esetében, kérjük a jelentkezéskor vegye figyelembe, hogy tüzelés alatt kutyája nem tud részt venni a csoport foglalkozásain! Így, ha tervbe van véve az ivartalanítás (ajánljuk), akkor érdemes a tanfolyam kezdése előtt elvégeztetni a műtétet vagy olyan tanfolyamra jelentkezni, ami nem pont akkor kezdődik, amikor a kutyája tüzelése várható!

A jelentkezéssel tudomásul veszem és elfogadom a kutyaiskola Házi Rendjét: itt olvashat! (A kutyaiskola fenntartja a jogot, hogy a megfelelő csoportösszetételt szem előtt tartva, jelentkezési sorrendtől függetlenül javasoljon másik csoportot a jelentkező gazdának!)

A tanfolyam célja, hogy a kutyákat…

  • …megtanítsuk helyesen és konfliktuskerülő módon kommunikálni egymással.
  • …szocializáljuk fajtársaikkal, idegen emberekkel, hangokkal, zajokkal szemben.
  • …közömbösségre tanítsuk (pl. megtanulják, hogy más kutyák és emberek között is végre kell hajtani a vezényszavakat, ne ugráljanak fel emberekre, ne akarják a biciklistát, szatyros nénit letámadni)
  • …a gazdájuk által megtanulják az alapvető vezényszavakat (ül, fekszik, helyben maradás, behívás, laza pórázon és póráz nélküli kontrollált sétát)
  • …mind fizikailag, mind szellemileg lefárasszuk őket.

A gazdákat megtanítjuk…

  • …és bevezetjük a kutyák világába: mi is az a kutya valójában, hogyan gondolkodnak és miért viselkednek, úgy, ahogy, hogyan kommunikálnak, hogyan tanulnak és mire van szükségük, ahhoz, hogy örömmel és feltétlen kövessék gazdájukat és betartsák elvárásaikat,
  • …hogy milyen elvárásaik lehetnek a kutyájukkal szemben és azokat hogyan tudják elérni,
  • …hogy helyesen értelmezzék kutyájuk jelzéseit és arra megfelelő módon reagáljanak,
  • …hogyan tudnak jól és tartalmasan foglalkozni kutyájukkal,
  • …hogy hogyan tudnak felelős gazdák lenni.

Bővebb információ: ebgondolatkutyaiskola@gmail.com, 0620/293-1025

 

A képzésünk alappillérei

Ahhoz, hogy kutyánkkal a kapcsolatunk tökéletesen legyen sok mindennek kell megfelelni, mi mégis megpróbáltuk ezeket 3 nagy csoportba összeszedni, melyek általában egymást követve és egymásra épülve segítenek a jó viszony kialakításában. Ezt a három alappillért a foglalkozásaink során is követjük:

ISMERD MEG!

A kutyák általában tökéletesen ismerik a gazdát (kivéve, ha nemrég fogadtuk őket örökbe), viszont ez fordítva már nem mondható el. Egy jó kapcsolat egyik alappillére, hogy ismerjük a másikat ill. saját magunkat, másod sorban pedig, hogy odafigyelünk a másikra.

A foglalkozások során a különböző játékok, szituációs feladatok, a kutya elé állított konfliktushelyzetek és a gazdának átadott elméleti anyagok mind egymás megismerését szolgálják és nem utolsósorban javítják a kötődést gazda és kutyája között, amihez már az is nagyban hozzájárul, hogy a gazda ezt a heti egy alkalmat kutyájára szánja.

TANULJ MEG TANÍTANI!

A foglalkozások célja nemcsak az, hogy a kutyák a vezényszavakat elsajátítsák (ül, fekszik, helyben maradás…), amivel megkönnyíthetjük a mindennapjainkat, hanem a gazdák megértsék hogyan tanul a kutyájuk és hogyan tudják a viselkedését befolyásolni a számukra kedvező irányba.

Ahhoz, hogy kutyánk megértse, hogy mit szeretnénk, meg kell tanulnunk egyértelműen és tudatosan kommunikálni vele és megtalálni a számára megfelelő motivációt. A megfelelő motivációval, időzítéssel és a különböző képzési technikákkal a vezényszavak megtanításán túl el tudjuk érni, hogy a kutyánk behívhatósága és közömbössége (gazdára való koncentrációja) a környezeti ingerekkel szemben nagyban javuljon.

KONTROLLÁLD!

Az első két alappillérrel el tudunk jutni odáig, hogy kutyánkat már legtöbbször megértjük, tisztábban tudunk vele kommunikálni, ő örömmel és szívesen működik velünk együtt (ha akar!), azaz elindultunk a tudatos kutyázás útját. Azonban, ahhoz hogy kutyánk minden szituációban engedelmeskedjen, az elvárásainknak mindig megfeleljen és tökéletesen behívható legyen még akkor is, ha nincs kedve, csak a pozitív megerősítés és jutalmazás nem elég. Eljön az az idő, amikor már kényszert kell vinni a kapcsolatunkban, azaz a kutyánknak meg kell tapasztalni, hogy a tetteinek következménye van. Ha az elvárásoknak megfelel és engedelmeskedik, akkor ?jófej? a gazda, viszont ha nem, akkor már van eszköz kezében, amivel az akaratát az ő akaratával szemben is tudja érvényesíteni.

Az alaptanfolyam célja, hogy a gazdák magabiztosságának növelésével, a megfelelő technikák és eszközök átadásával a gazdák az addig számukra kontrollálhatatlan helyzeteket most már uralni tudják (pl. ha a kutyájuk meglát egy másik kutyát, akkor is vissza kell jönni). Míg a rendet a kölyök foglalkozások alatt végig a kiképzők tartják fent, addig az alaptanfolyam végére ezt fokozatosan a gazdáknak kell átvenniük.

Az Alaptanfolyam ettől függetlenül nem varázsszer, aminek részvétele után egy tökéletesen működő “robotkutyát” kapunk. A tanfolyam, ahogy a neve is mutatja, a minden gazda számára nélkülözhetetlen alapokat adja meg, mind tudásban, mind a kutyával való kapcsolatban. Alap, amelyre lehet és kell is tovább építkezni. A gazda döntése, hogy ezt a kutyaiskola további foglalkozásain teszi meg vagy a tanfolyamon megszerzett tudás és technikák segítségével otthon folytatja.

Aki a kutyaiskolát választja, azoknak, pedig szeretnénk minél sokrétűbb lehetőséget biztosítani. Bár van vizsgafelkészítés nálunk, mégis hangsúlyosabbnak érezzük, hogy a hétköznapi kutyásoknak tudjunk foglalkozási, sportolási és kikapcsolódási lehetőséget biztosítani kutyájukkal együtt egy olyan helyen, ahol jól érzik magukat!

Fontos azonban azzal is tisztában lennünk, hogy kutyánkkal való kapcsolatunk folyamatos ápolást és szinten tartást igényel. Nincs olyan, hogy én rendbe tettem a kapcsolatomat, megneveltem a kutyámat, utána viszont nem foglalkozom vele és azt várom, hogy élete végéig “működjön” jól.

A KUTYÁZÁS NEM EGY ÁLLAPOT, HANEM EGY ÉLETFORMA!

A kutyaiskoláról, annak szemléletéről bővebb leírást ITT talál!

Kérjük, jelentkezzen mielőbb, mert a tanfolyam létszáma erősen korlátozott!

Gyakori kérdések

6 hónaposan még nem túl fiatal a képzéshez?

Egyáltalán nem! Tanfolyamunk tematikája nyugodtan lehetővé teszi, hogy ilyen fiatal kutyával is már lehet, sőt ajánlott azon részt venni, hiszen a 10 hét alatt fokozatosan emeljük a követelményeket.

Nekem azt mondták, hogy 1 éves koráig várni kell a kiképzéssel? Ez igaz?

Egyáltalán nem! Egy 1 éves kutyánál már sokszor kialakult, sőt hosszabb ideje rögzült viselkedési problémák állhatnak fenn, amit sokkal nehezebb helyrerakni, mint megelőzni! Alaptanfolyamunk tematikája nyugodtan lehetővé teszi, hogy már 6 hónapos kutyával is részt lehet rajta venni.

2 éves kutyámmal még lehet rá jelentkezni vagy már túl idős?

Az alaptanfolyamra 6 hónapos kortól korhatár nélkül lehet jelentkezni, tehát 1 évnél idősebb kutyájával sincs semmiről lemaradva! A kutyák bár életük első évében a legfogékonyabbak, mégis életük végéig képesek tanulni, így akár 5-6-7 éves kutyájával is elkezdheti a képzést.

Akkor is lehet jelentkezni, ha az én kutyám nagyon neveletlen?

Az alaptanfolyamnak nincs semmilyen elő követelménye, így bármilyen rakoncátlan kutyával lehet jelentkezni, sőt minél “rosszabb” annál inkább ajánlott 🙂

Nagyon félős, agresszív kutyával is lehet jönni?

Az olyan kutyákat, akiknél a gazda a jelentkezési lapon a két fent felsorolt esetet megjelöli, azokat előzetesen felmérjük és a probléma nagyságától függően engedjük őket a csoportba vagy ajánljuk nekik a rehabilitációs foglalkozást, attól függően, hogy mi szolgálja legjobban a kutya javulását és a csoport érdekeit.

Hány fős csoportokban zajlik a képzés? Mennyi oktató jut egy csoportra?

A csoport létszáma 3-4 fő, melyet 1 csoportvezető kiképző irányít.

Kis méretű kutyámmal is tudok jelentkezni? Nem fogják bántani a nagyok?

A tanfolyam indításakor mindig figyelembe vesszük a csoportösszetételt, így, ha az adott csoportnál nagyon kilóg a kis termetű kutya, akkor másik csoportot fogunk neki javasolni, illetve vannak csoportok, amiket kifejezetten kistestű kutyáknak hirdetünk meg.

Hogyan zajlik egy foglalkozás?

A foglalkozás eleje mindig pórázas munkával indul, aminek a jutalma az óra végén a kutyák szabadon engedése, játéklehetőség biztosítása. A szabadon lévő kutyák játékát a tanfolyam elején a csoportvezető felügyeli.

Még mindig bizonytalan?

Kutyaiskolánk foglalkozásai bárki számára megtekinthetőek. Jöjjön el kutya nélkül, és nézzen meg személyesen egy korábban indult tanfolyami foglalkozást (időpontok fentebb – tanfolyam esetén írjon nekünk, mert egy alkalommal külsős terepen vagyunk – ) vagy kérjen az ebgondolatkutyaiskola@gmail.com / 0620-2931025-ös elérhetőségeken díjmentes személyes találkozót, ahol felteheti kérdéseit ill. konzultálunk kutyájáról.

A tanfolyamra meddig lehet elküldeni a jelentkezésemet?

Kérjük, legkésőbb a tanfolyam indulása előtt 1 héttel küldje el jelentkezési lapját!