A csapat

Szita Gyöngyvér

Alaptanfolyam csoportvezető, Kölyöktanfolyam segédkiképző
Alkalmazott fotográfus, okleveles kutyakiképző és geográfus végzettséggel rendelkezem. 2008 óta foglalkozom kutyakiképzéssel az általunk létrehozott ( akkor még HEROSZ, ma már Ebgondolat ) kutyiskolában.
2002-ben kaptam egy kis kölyökkutyát, akinek a rengeteg energiáját le kellett kötnöm, így vágtam bele a kutyákkal való foglalkozásba. Egyre jobban sikerült elmélyülnöm a dologban, eleinte csak a saját kutyámmal, majd egy menhelyen kezdtem önkéntesként dolgozni, ahol elkezdtük az örökbefogadásra váró kutyák nevelését, oktatását is. Innen már nem volt megállj és 2008-ban megalapítottuk a kutyaiskolát.
Kutyáim: Gulakuti Zápor és McPotter’s Creek’s No Quarter ”Zivatar”: barna-cifra és fekete mudik, obediencelnek

Tanfolyamok, szemináriumok: Gödöllői Kutyaiskola Kiképzésvezetői tanfolyam, Népszigeti Kutyaiskola Kiképzésvezetői tanfolyam, Obedience szeminárium, Dog-dancing szeminárium, Engedelmes szeminárium, Ügyességi szeminárium…. stb

Szita Boglárka

Kölyöktanfolyam / Alaptanfolyam / Alaptanfolyam2 / Ügyességi Tanfolyam csoportvezető, Obedience edző

Okleveles kertészmérnök, okleveles kutyakiképző.

Mióta az eszemet tudom szeretem a kutyákat és mindig is velük akartam foglalkozni. 5 évig önkénteskedtem a HEROSZ Budapesti Állatotthonában, ahol a kutyák sétáltatása során rengeteg különböző temperamentumú, előéletű, viselkedési problémás kutyával találkoztam. Önkéntesség után 10 hónapig az állatotthonban telepvezetőjeként, majd közel 3 évig a HEROSZ titkárságán főtitkárként dolgoztam. Jelenleg már főállásban kutyakiképzéssel foglalkozom.

Lassan 20 éves kutyás múltam során rengeteg tapasztalatra sikerült szert tennem, amivel célom, hogy másoknak segítsek és megkönnyítsem az együttélést házi kedvencükkel, hogy az örömforrás és ne folyamatos küzdelem legyen. A kutyaiskolában a kölyökfoglalkozásoktól kezdve a magas szintű vizsgára való felkészítésig tartok órákat. A kutyázásban azt szeretem, hogy folyamatosan tudok fejlődni, mivel sosincs két egyforma kutya és gazda páros, így mindig keresni kell a tökéletes megoldást az adott párosnak, ami engem is folyamatos kreativitásra és az addig tanultak újragondolására sarkall. Ahhoz, hogy mindig a legjobb eredmény születhessen folyamatosan fejlesztem magam.

A tanításon túl az obedience sportnak, szinte hazánkba kerülésétől aktív résztvevőjének mondhatom magamat, mind versenyzőként, mind trénerként, mind most már teljesítménybiróként. Ebben a sportban megtaláltam mindent, ami motiváló számomra: a 100%-os precíz munkára törekvés mellett a játékosság megtartása igen komoly kihívás, ami rengeteg munkát és gondolkodást igényel. Nagyon technikás, tudatos sport, ami ettől lesz nagyon élvezhető.

Gaál Renáta

Frizbi edző, Alaptanfolyam segédkiképző/csoportvezető

Gaál Renáta vagyok 23 éves, jelenleg a Testnevelési Egyetem hallgatója. Első kutyámat, Ricsit az angol cocker spánielt 6 évesen kaptam. Ő volt az első házi kedvencünk. Második kutyámat 2010-ben fogadtuk örökbe a tatabányai menhelyről ekkor kezdődött számomra az igazi kutyás élet. Hermivel a terrier keverékkel kezdtem el kutyaiskolába járni, amikor 3 hónapos lett (akkor még a Hérosz néven működő suliba jártunk). Nagyon fontosnak tartottam, hogy jól szocializált kutyám legyen. Ezután elvégeztünk egy alapfokú tanfolyamot is. Mivel igen izgága kutyának bizonyult elkezdtünk frizbizni, amit jelenleg versenyszerűen csinálunk. Hobbi szinten agiliyzünk, hogy ne legyen unalmas a frizbi. Továbbá részt szoktunk venni az ELTE Etológia Tanszékén zajló viselkedési teszteken. 

Később egy ismerős által visszasodródtunk a már új helyen lévő Ebgondolat Kutyaiskolába, ahol a kiképző lányok bevezettek az oktatás rejtelmeibe és elkezdtem besegíteni. Most frizbit tanítok és segítek az alaptanfolyamokon.

Dékány Tünde

Alaptanfolyam csoportvezető, Kölyöktanfolyam segédkiképző
Végzettség: igazgatásszervező, emberi erőforrás tanácsadó.
Kutyaimádatom 7 éves koromban kezdődött, amikor Alex (németjuhász) hozzánk került. Szerelem volt első látásra. Eredetileg nagybátyám hozta el magának, de én addig könyörögtem neki, míg végül nekem adta. 11 évvel később került hozzánk Hektor (bullmasztiff), aki egy igazi kelekótya kutya volt hatalmas termete ellenére. 2010-től kezdve a család tagja Mona, egy zsemleszínű tündéri labrador. Az egyetemi évek alatt döbbentem rá, hogy nagyon érdekel a kutyakiképzés, így Debrecenben az AURA Segítő Kutya Alapítványnál 2013-ban elvégeztem egy habilitációs kutyakiképző tanfolyamot, melyen tanultakat egyből alkalmazni kezdtem Monán. Innentől kezdve még többet szerettem volna tudni a kutyakiképzés rejtelmeiről. 2016 óta Mona, illetve a mi életünket is egy hiperaktív vizsla, Molly színesíti. Budapestre költözve szerettem volna folytatni a kutyás továbbképzésem, illetve mivel Monát és Mollyt nem tudtam magammal hozni, kutyahiánytól szenvedve felkerestem az Ebgondolat Kutyaiskolát. A kiképzők nagyon segítőkészek és türelmesek voltak, és a kutyákon kívül engem is kiképeztek.

Gábor Ágnes

Alaptanfolyam csoportvezető, Kölyöktanfolyam segédkiképző

Gica (Gábor Ágnes) vagyok, szociálpedagógus szakember és fejlesztőpedagógus hallgató.

Gyerekkorom állandó tartozéka volt a család éppen aktuális kutyája, azonban pozitív tapasztalatokat nem kaptam e téren. Családunk nem volt alkalmas kutyatartásra, gyakran rossz körülmények között éltek mellettünk kedvenceink. E miatt felnőttként nagyon sokára (31 éves koromra), hosszas vívódás után vállalt be kis családunk egy kutyát, azzal a határozott elképzeléssel, hogy nevelése teljesen ellentétes lesz a hozott példával és állandó foglalkozást, törődést fog kapni mint egy igazi családtag. 2018-ban kezdtem tanulmányaimat Szita Boglárka vezetése alatt és kezdtük oktatni kutyámat Obedience-re, melynek hatásár nagyon megszerettem a kutyákkal való közös munkát és megtetszett a kiképzői munka lehetősége is. 2019 júniusa óta oktatok az Ebgondolat kutyaiskolában.

Bíró Virág

Alaptanfolyam csoportvezető, Kölyöktanfolyam segédkiképző, Obedience edző

Végzettség: okleveles építész, lakberendező, okleveles kutyakiképző

Kutyás pályafutásom 10 éves koromban egy Tappancs nevű németjuhász kölyökkel kezdődött, aki sajnos nem maradt a családnál. Aztán sok idő telt el mire saját kutyám lett, 2005-ben vettem magamhoz egy utcáról mentett kölyköt. Akkor még nem tudtam mit vállaltam, ugyanis Lotti nem egy hétköznapi kutya volt, de rengeteget tanultam tőle a kutyákról, a kutyázásról. Tőle 2012-ben kellett megválnom. Közben a Budapesti Herosz Állatotthonban önkéntesként sokféle kutyával találkoztam, az iskolázást velük kezdtem. 2009-ben tettem le a kiképzésvezetői vizsgát a Gödöllői Kutyaiskolában.

Idén, 2014-ben felnőttként, megvásároltam a régóta áhított kutyát egy németjuhászt. Tanításába hatalmas lendülettel vágtam bele, és a vizsgák és versenyek sorozatáig meg sem állunk.

Csatlakoznál csapatunkhoz?

Ha szeretnél hozzánk csatlakozni, akkor írj nekünk az ebgondolatkutyaiskola@gmail.com címre!