Obedience sportról

“Az Obedience sport egy nemzetközi, az egész világon elterjedt és magas szinten művelt kutyás sport. Előnye, hogy lehetőséget nyújt a kutyának és gazdájának, hogy összehangolt csapatként működjenek együtt. Az Obedience mentális kihívás és fizikai sport a kutyának és egy kihívást jelentő szórakoztató hobbi a gazdájának. Mottónk: sok játékkal tanulni és észrevétlenül egy nagyszerű csapattá válni. Kipróbálnád?

Az Obedience sport alapvető célja, hogy a kutya akár otthon, akár nyilvános helyeken, más kutyák jelenlétében mindig és bármilyen körülmények között úgy viselkedjen, ahogy a gazdája elvárja.

Az Obedience vizsgákon és versenyeken való részvétel, megmérettetés lehetőséget ad a kutyának és gazdájának, hogy bemutassák milyen összehangolt csapatként tudnak együtt dolgozni. A 4 különböző szint: Kezdő, 1, 2, 3-as – lehetőséget adnak az újabb kihívásokra, technikák tökéletesítésére. Az egész világon egységes követelmények és pontozási rendszer pedig lehetővé teszi, hogy a legjobbak a nemzetközi versenyeken is bizonyítsák tudásukat.

Bárki részt vehet Obedience képzéseken, vizsgákon és versenyeken, hiszen nem feltétel a törzskönyv és az akadályok, eszközök mérete is a kutya méretéhez van igazítva. Az Obediece sport bárhol szórakoztató lehet: városban, forgalomban, erdőben, vízparton… eszközigénye minimális.

Világszerte népszerű kutyássport az Obedience. Ajánljuk Neked is, ha:

  1. Szeretsz együtt játszani kutyáddal és új dolgokat kipróbálni.
  2. Keverék kutyád van, kutyádnak nincs törzskönyve, fajtatiszta kutyád van törzskönyvvel …
  3. Nem akarsz munkakutyás versenyekre járni, de keresed a kihívásokat.
  4. Munkakutyás vagy és új területen próbálnád ki magatokat.
  5. A kutyád apró termetű vagy éppen hatalmas…
  6. És még ezer okot tudnánk sorolni…. “

obedience.hu

Szabályzatok: http://obedience.hu/szabalyzatok

Obedience Hungary Team: http://obedience.hu/