Élménybeszámoló az obi vizsgáról!

Obedience Vizsga

2015.augusztus 29 Városi Kutyák Iskolája

Immáron a második megmérettetésünkre készültünk. Az első vizsgán megtapasztaltakat igyekeztem hasznosítani, de az izgalom most sem volt kisebb 🙂 Szerencsére az első csoportba kerültem, de szerencsétlenségemre az utolsó emberként. Mióta ez kiderült nagyon féltem ettől a helyzettől, hiszen a kutyának itt elég sokáig kell figyelmesen üldögélnie, és ezután hirtelen puccba vágni magát, és szép lábnálkövetést produkálni. Jelen esetben a figyelmes üldögélésen még rengeteget kell dolgoznunk, a puccba vágás egészen jól sikerült, a lábnál követés nem annyira 🙂

Be kell valljam, az elmúlt vizsga óta a gyakorlások száma azért nem az egeket verdeste 🙂 Két gyerekkel az oldalamon, sokszor csak lányaim alvásidejben volt lehetőség Akkuval foglalkozni, de ezt  az idei nagy melegek nem könnyítették meg. Nem, nem magyarázkodom, vagy mégis 🙂 Egy szó mint száz az első vizsgán bemutatott hiányosságaimra fektettem a hangsúlyt, sajnos ezáltal sok más feladattal kevesebbet foglalkoztam, ez a vizsgán tökéletesen meg is látszott, amit ha úgy veszünk pozitívum. Tanulság a többi résszel is dolgozni kell 🙂

Annyit még szeretnék elmesélni, hogy mi az ami számomra a legnagyobb kérdést gondot okozta a vizsgán. Nem amiatt aggódtam a legjobban, hogy egy-egy feladat sikerül-e, és hogyan sikerül, hanem az zavart, és aggasztott leginkább, hogy nem tudtam a vizsga, a pályáralépés, az egyes helyzetek rituáléját! Hogyan menjek fel a pályára, mikor vegyem elő a kutyát, előtte mennyi feladatot kérjek…stb. Igen tudom, ez még sok verseny és vizsga, hogy ezekben rutint szerezzek, de megint csak eszembe jutott, amit egy tapasztalt kiképző mondott nekem, hogy a feladatok megtanítása után következik a művészet!! Hát ez nagyon igaz!!

A megmérettetéseket azért szeretem, mert képet kapok a munkámról, hihetlen mekkora lendületet tud adni a folytatáshoz! Már alig várom, hogy a tréningeken javítgathassam a még felsorolni is nehéz, annyira sok részletet!

Kutyámra hihetetlenül büszke vagyok, 35 fokban ha nem is mindig pontosan, de végig lelkesen boldogan dolgozott! Az erdemény egy Kezdő szintű kitűnő minősítés!

Biró Virág