Állatok Világnapja: fogfájás, pónilovak, lámák és sok gyerek

Október 4-én kutyaiskolánk két helyen, több mint 500 gyermeknek tartott bemutatót az Állatok Világnapja alkalmából. A délutáni programot már hetekkel előtte tudtuk, viszont a Pátyi Általános Iskola felkérése utolsó pillanatban érkezett. Senkit sem szeretünk visszautasítani, így gyors telefonálás, kör e-mail után a kis csapat összeállt?az az azt hittük, hogy összeállt. A fogfájás, azonban fogfájás, így a keddi napon egyik oszlopos tagunk a bemutató helyett a fogorvosi rendelőbe kényszerült, míg két kutyáját egymás közt felosztva tudtuk elvinni, miután előző nap elpróbáltuk kinek-hogyan ?működnek?. Az izgalmak azonban itt nem értek véget, mert a helyszínre érkezve láttuk, hogy a bemutatóra kijelölt sportpálya szélén szétszórva az odatelepült cirkusz pónilovai, lámái és szamarai legelésznek. Három mudival ? aki közül az egyik csak kölcsönkutya ? és egy erős vadászösztönnel megáldott keverékkel ? aki szintén kölcsönkutya ? ez mondhatni igen váratlanul ért minket, de kutyáink ötösre vizsgáztak és maximum csak távolról vetettek egy-egy sanda pillantást a jószágokra.

A programra az egész iskola kivonult, ahol ízelítőt kaphattak az engedelmes munkáról, látványos trükkökről, és természetesen azért a tanulás sem maradt el, megbeszéltük a kutya helyes megközelítését. A program csúcspontja a futóverseny volt, ahol a gyerekek egy akadálypályán mérhették össze gyorsaságukat Nugáttal. Az eredmény 3:2 ?es győzelem Nugát javára.

( A videóban szereplő mozgóképekért köszönet Kiss Gábornak! )

Délután a XXII. kerületi Gádor Általános Iskolába vártak minket az alsó tagozatosok, ahol a kis csapat kibővült létszámmal jelent már meg. A csapat mérlege: 5 mudi és 3 keverék kutya. Azt hiszem a mudi népszerűsítéséért ennél többet nem is tehetnénk, na de azért a jóból is megárt a sok J Egy rövid engedelmességi és ügyességi bemutató után, Gyöngyös Fifivel, Mariann, pedig Zorával mutatott be egy-egy dog-dancing kürt. A nap csúcspontja a végső kutyasimogatáson túl természetesen itt is a futóverseny volt, amit elképesztő üdvrivalgás és bíztatás kísért.