Hát így zajlott az első tanítási hét :-)

A nyári pihenő után mindig izgalmasak az évkezdések: vajon hányan jönnek az óvodába, milyenek az alapfokra jelentkezett kutyák és gazdáik, milyen lesz maga a csoportösszetétel, hogyan fognak az új pályák működni…stb.

Az alapfokú tanfolyamból két csoportnyi jelentkező gyűlt össze, amit szokás szerint méret és érzékenység alapján osztottunk ketté, hiszen a yorkshire terriertől a tosa inu-ig minden fajtájú és méretű kutya megtalálható volt köztük. Olyan szempontból most szerencsés helyzetben voltunk, hogy a jelentkezettek közel fele az óvodás csoportunkból került ki, akiket ismerünk, így már csak a maradék jelentkezőt kellett ide vagy oda osztani. A nemek arányában azonban ez a szerencse már nem volt elmondható. Most már nem az első tanfolyamunk, hogy a nagy csoportban alig van szuka, ami nem könnyíti meg a dolgunkat. HOL VAGYTOK SZUKÁK????

Szombaton míg a nagy pályán az agilityre gyűlekeztek a tanítványok, addig mi izgatottan vártuk először a ?kis? alapfokú tanfolyam résztvevőit. Mivel néhányan első alkalomra nem tudtak jönni, így most még egy nagyon nyugodt, békés csoport jött össze. De minket nem lehet megtéveszetni, hiszen az első alkalommal még mindenki ? legalábbis a legtöbben 🙂 – megilletődöttek az új helyen és a sok kutya között, de aztán 2. és 3. órán kibuknak a kisördögök!

A ?kis? csoport után érkeztek a ?nagyok?. Az első alkalom, főleg az első elengedés náluk mindig nagy odafigyelést és sokszor kemény belenyúlásokat követel meg, hogy már a kezdetektől mindenkivel tisztázzuk itt nincs összemorgás és verekedés, itt most a kiképzők dirigálnak! Ez azonban egy nyolc fős csoportban, ahol hét nagy testű kan kutya van, akik közül egyik sem alázkodik meg egy könnyen, nem kis feladat (a nagy igyekezetben, hogy az egyik konfliktushoz időben odaérjek sikerült is egy igen érdekes mutatványt bemutatni 🙂

Vasárnap reggel az óvoda következett, ahol nagyon sok új kiskutya érkezett: vizsla, schnauzer, westi, mallorcai pásztorkutya (mindig tanul valamit az ember 🙂 ?stb. Az osztott pályák lehetőségét kihasználva ketté tudtuk szedni őket, így egyikbe az idősebbek, másikba a fiatalabb ill. érzékenyebbek kerültek. A csoportokban volt nagy hancúrozás és természetesen tanulás 🙂

Hát így zajlott az első tanítási hét 🙂