Félelemtől az agresszióig

Idén első alkalommal került megrendezésre a kutyakommunikációs és terápiás szeminárium a Népszigeti Kutyaiskolában, amin kutyaiskolánk oktatói is képviseltették magukat.

A reggeli regisztráció után egy gyors áttekintést kaphattunk a Tükör Terápiás Csoport munkájáról ill. általánosságban a rehabilitációs munkáról és annak működtetési feltételeiről. Ezután a különböző problémák megoldását a Terápiás Csoport által rehabilitált kutyákon és azok gazdáikon keresztül néztük meg, melyeket blokkokba osztottak.

Ebéd előtt egy agresszív, délután, pedig egy félős és egy agresszív blokk került a terítékre, ahol 3-3 kutya és gazda esetét beszéltük át és néztük meg. Az érkező kutyák között volt, akivel még csak most kezdték meg a munkát és volt, akinél már azt tesztelték, hogy az ősszel induló tanfolyami csoportba berakható-e vagy sem.

Bár a szeminárium alatt ismét kiderült, hogy a problémákra nincsen varázsszer, ami seperc alatt megoldja a dolgot, hanem a gazda adottságai, nyitottsága és kitartása a kulcs, mégis sok tanulsággal járt a nap, ahol a Terápiás Csoport személyében egy nagyon szimpatikus és vidám társaságot ismerhettünk meg.