Így készül…

Valaminek a vége, mindig egy új kezdete. A HEROSZ Kutyaiskola elköltözése egyben fájdalmas, hiszen rengeteg élményünk kötődött a pályához, viszont Ebgondolat Kutyaiskolaként új helyen, most már sok tapasztalattal a hátunk mögött valami új és izgalmas kaland kezdete is.

 

Izgalmas és várakozás teli tervezgetések az ideális pályáról és működésről, ahol szinte minden egyes megbeszélésen megelevenedik előttünk a mások számára üres, egyelőre csak kerítéstengernek látszó terület. Elképzeljük, hogyan érkeznek meg az új gazdák, hogyan fogják a kutyák először birtokba venni a pályákat. A költözéssel újabb lehetőségek nyílnak meg előttünk: a korábbi egyetlen bekerítetlen terület helyett most 2 kis pálya és 1 nagy, bekerített pálya fog rendelkezésünkre állni, ami az órák párhuzamos tartását ill. a nyugodtabb és komolyabb képzést teszik lehetővé (bár emlékszem sokat viccelődtünk azon, hogy mi milyen ?profik? vagyunk, hogy míg mások kerítésen belül oktatnak, azt mi kerítés nélkül csináljuk…de ez sokszor egyáltalán nem volt olyan vicces, hiszen rengeteg odafigyelést és plusz energiát vett el tőlünk). A kb. kétszer akkora területen lesz parkoló és közösségi helyiség, ahol egy raktárként használt konténer mellett külön irodát is ki tudunk alakítani ? gondolva a hideg, téli hónapokra is 🙂 – . A közösségi térben lesz továbbá egy kisebb játszótér, ami a családosan érkező gazdáknak ad majd segítséget és egy szalonnasütő hely, ahol jókat lehet majd beszélgetni.

 

Egy új kezdéssel azonban sok munka és fejtörés is jár. Immár a költözés nagy részén túl, rengeteg ásás, csákányozás, betonozás, folyamatos fűnyírózás után, az ember azt gondolja, hogy ha ezt az elején tudta volna, talán bele sem fog. De a nagy részén már túl vagyunk és visszaút már nincs. Megvan a terület, be vannak kerítve a pályák, le van alapozva az iroda, helyükre kerültek a kapuk és már a konténerépület is a helyén van. A terület fűnyírózása, pedig szokásosan végeláthatatlan, bár minden egyes nyírás után a korábbi lucernás területet egyre nagyobb területen fű kezdi borítani.

 

 

 

 

 

Egy-egy rendkívül hosszú és végigdolgozott hétvége után, azonban nincs megállás, hiszen már szinte nyakunkon a szeptember 11-ei bemutatkozó nyílt nap. Hátra van még rengeteg apróságnak tűnő, mégis fontos feladat a pályán és azon túl is. A fáradtság azonban elmúlik és helyére lép az izgatott várakozás…