Kiképzőink

Szita Gyöngyvér

Alaptanfolyam csoportvezető , Kölyöktanfolyam segédkiképző

( jelenleg inaktív )

Alkalmazott fotográfus, okleveles kutyakiképző és geográfus végzettséggel rendelkezem.

2008 óta foglalkozom kutyakiképzéssel az általunk létrehozott ( akkor még HEROSZ, ma már Ebgondolat ) kutyiskolában.

2002-ben kaptam egy kis kölyökkutyát, akinek a rengeteg energiáját le kellett kötnöm, így vágtam bele a kutyákkal való foglalkozásba. Egyre jobban sikerült elmélyülnöm a dologban, eleinte csak a saját kutyámmal, majd egy menhelyen kezdtem önkéntesként dolgozni, ahol elkezdtük az örökbefogadásra váró kutyák nevelését, oktatását is. Innen már nem volt megállj és 2008-ban megalapítottuk a kutyaiskolát.

Kutyáim:

Páskom-Pásztor Datolya”Vacak” ( 2002-2013 ), feket kan mudi: első kutyám, 3 hónapos kora óta élt velem, mai napig hálát adok a sorsnak, hogy őt rendelte mellém. Neki köszönhetem, hogy ma is kutyákkal foglalkozom.

BH, K99 E/5, K99 Ü/4, MPKM Középszint, dog-dancing 2. osztály

Fifi, keverék szuka: 2007-ben, 4 évesen fogadtam örökbe egy menhelyről , ma már nyugdíjas éveit éli

K99 E/4, dog-dancing 1. osztály

Szutyok, keverék szuka: 2012-ben, 1 évesen fogadtam be az utcáról, egy igazi kis vagány “utcagyerek”.

dog-dancing 1. osztály, agility A1-m, canicross, obedience vizsgára készül

Gulakuti Zápor, barna-cifra szuka mudi: 2013 decemberében költözött hozzám 8 hetesen

Agilityzni és obediencelni fog


Tanfolyamok, szemináriumok: Gödöllői Kutyaiskola Kiképzésvezetői tanfolyam, Népszigeti Kutyaiskola Kiképzésvezetői tanfolyam, Obedience szeminárium, Dog-dancing szeminárium, Engedelmes szeminárium, Ügyességi szeminárium…. stb

 

Bíró Virág

Alaptanfolyam csoportvezető, Kölyöktanfolyam segédkiképző, obedience edző

( jelenleg inaktív )

Végzettség: okleveles építész, lakberendező, okleveles kutyakiképző

Kutyás pályafutásom 10 éves koromban egy Tappancs nevű németjuhász kölyökkel kezdődött, aki sajnos nem maradt a családnál. Aztán sok idő telt el mire saját kutyám lett, 2005-ben vettem magamhoz egy utcáról mentett kölyköt. Akkor még nem tudtam mit vállaltam, ugyanis Lotti nem egy hétköznapi kutya volt, de rengeteget tanultam tőle a kutyákról, a kutyázásról. Tőle 2012-ben kellett megválnom. Közben a Budapesti Herosz Állatotthonban önkéntesként sokféle kutyával találkoztam, az iskolázást velük kezdtem. 2009-ben tettem le a kiképzésvezetői vizsgát a Gödöllői Kutyaiskolában.

Idén, 2014-ben felnőttként, megvásároltam a régóta áhított kutyát egy németjuhászt. Tanításába hatalmas lendülettel vágtam bele, és a vizsgák és versenyek sorozatáig meg sem állunk.

Szita Boglárka

Kölyöktanfolyam / Alaptanfolyam / Alaptanfolyam2 / Ügyességi Tanfolyam csoportvezető, Obedience edző

Okleveles kertészmérnök, okleveles kutyakiképző.

Mióta az eszemet tudom szeretem a kutyákat és mindig is velük akartam foglalkozni. 5 évig önkénteskedtem a HEROSZ Budapesti Állatotthonában, ahol a kutyák sétáltatása során rengeteg különböző temperamentumú, előéletű, viselkedési problémás kutyával találkoztam. Önkéntesség után 10 hónapig az állatotthonban telepvezetőjeként, majd közel 3 évig a HEROSZ titkárságán főtitkárként dolgoztam.

A kutyaiskolában a kölyökkutyák, felnőtt kutyák, obedience és az egyéni foglalkozásra szoruló kutyák képzéseit vezetem. Különösen érdekelnek a problémás esetek és azok megoldásai. A kölyökkutyás foglalkozások, mondhatni a szívügyeim, miután a menhelyen rengeteg olyan kutyával találkoztam és találkozom, illetve a jelenlegi kutyám is ilyen, akiknek problémái nagy része a kölyökkorban elmaradt szocializációból erednek, pl. félelem, agresszió, amik megfelelő neveléssel és odafigyeléssel elkerülhetőek lettek volna.

L1190772_Első kutyámat, Filont, egy rajzos hovawart kant 14 évesen kaptam, majd Gubacsot, a kis fekete keveréket 4-5 évesen már a menhelyről fogadtam örökbe, akivel “problémás” kutyaként hónapokig foglalkoztam. Jelenlegi 2 kutyám van: Merészt 2 évesen hoztam el szintén a menhelyről, mint extra félős, antiszociális kutya, aki a menhelyen nőtt fel. Az ő rehabilitációja jelenleg is tart és bízom benne, hogy idővel teljesen normális kutyát tudok faragni belőle :-) Marcit, gazdától fogadtam örökbe 11 hónaposan miután nem bírtak vele. Marci remek alanynak bizonyult az obedience sporthoz, így a mai napig aktívan versenyzek vele.

Gaál Renáta

Frizbi edző, Alaptanfolyam segédkiképző/csoportvezető

Gaál Renáta vagyok 23 éves, jelenleg a Testnevelési Egyetem hallgatója. Első kutyámat, Ricsit az angol cocker spánielt 6 évesen kaptam. Ő volt az első házi kedvencünk.Második kutyámat 2010-ben fogadtuk örökbe a tatabányai menhelyről ekkor kezdődött számomra az igazi kutyás élet. Hermivel a terrier keverékkel kezdtem el kutyaiskolába járni, amikor 3 hónapos lett (akkor még a Hérosz néven működő suliba jártunk). Nagyon fontosnak tartottam, hogy jól szocializált kutyám legyen. Ezután elvégeztünk egy alapfokú tanfolyamot is. Mivel igen izgága kutyának bizonyult elkezdtünk frizbizni, amit jelenleg versenyszerűen csinálunk. Hobbi szinten agiliyzünk, hogy ne legyen unalmas a frizbi. Továbbá részt szoktunk venni az ELTE Etológia Tanszékén zajló viselkedési teszteken. Később egy ismerős által visszasodródtunk a már új helyen lévő Ebgondolat Kutyaiskolába, ahol a kiképző lányok bevezettek az oktatás rejtelmeibe és elkezdtem besegíteni. Most frizbit tanítok és segítek az alaptanfolyamokon.

Ludányi Levente

kölyöktanfolyam, alaptanfolyam segédkiképző, klub csoportvezető

Dékány Tünde

alaptanfolyam csoportvezető, kölyöktanfolyam segédkiképző

21390218_1489439564473650_1329380492_oVégzettség: igazgatásszervező, emberi erőforrás tanácsadó

Kutyaimádatom 7 éves koromban kezdődött, amikor Alex (németjuhász) hozzánk került. Szerelem volt első látásra. Eredetileg nagybátyám hozta el magának, de én addig könyörögtem neki, míg végül nekem adta.  11 évvel később került hozzánk Hektor (bullmasztiff), aki egy igazi kelekótya kutya volt hatalmas termete ellenére. 2010-től kezdve a család tagja Mona, egy zsemleszínű tündéri labrador. Az egyetemi évek alatt döbbentem rá, hogy nagyon érdekel a kutyakiképzés, így Debrecenben az AURA Segítő Kutya Alapítványnál 2013-ban elvégeztem egy habilitációs kutyakiképző tanfolyamot, melyen tanultakat egyből alkalmazni kezdtem Monán. Innentől kezdve még többet szerettem volna tudni a kutyakiképzés rejtelmeiről. 2016 óta Mona, illetve a mi életünket is egy hiperaktív vizsla, Molly színesíti. Budapestre költözve szerettem volna folytatni a kutyás továbbképzésem, illetve mivel Monát és Mollyt nem tudtam magammal hozni, kutyahiánytól szenvedve felkerestem az Ebgondolat Kutyaiskolát. A kiképzők nagyon segítőkészek és türelmesek voltak, és a kutyákon kívül engem is kiképeztek.

Rőth Fruzsina

agility edző

PicurralOkleveles kertészmérnök végzettséggel főállásban növényekkel dolgozom, szabadidőmet pedig mindíg is állatok, főként kutyák és lovak körül töltöttem. Bár nagyon vágytam saját kutyára, sajnos gyerekkoromban nem lehetett, de szerencsére mindíg akadt egy szomszéd vagy barát akivel lehetett kutyázni. Jelenleg két szuka kutyusunk van, mindketten az utcáról kerültek hozzánk. 

Első saját kutyámat, az akkor 1,5 éves terrier keverék Picúrt 2010-ben fogadtam be. Rendkívül mozgékony, pattogós kutyus. Az agilityvel is ekkor ismerkedtem meg, ezzel próbáltam újdonsült kedvencem hatalmas energiáit lekötni. Mindketten nagyon élveztük, 2011 és 2015 között aktívan versenyeztünk, Picúr mini méretosztályban A3 szintre jutott. Második kutyusunk Silje, az akkor kb 1 éves, meghatározhatatlan típusú keverék egy évvel később került hozzánk. Leginkább talán a foxi áll közel hozzá, de gyerekek hasonlították már őzikéhez és kecskéhez is. Silje laza ízületei miatt vele állatorvosi javallatra sajnos nem lehet agilityzni. Picúrral ellentétben inkább a lustálkodásban profi. :)

Szeretném megmutatni minden érdeklődő kutyusnak és gazdinak hogy milyen remek sprort az Agility, ami nemcsak fizikailag mozgatja meg a kutyát és gazdit egyaránt, hanem szellemileg is, ezzel igazi csapatot kovácsolva belőlük!

Asztahov Anna

Alaptanfolyam csoportvezető, Kölyöktanfolyam segédkiképző

( jelenleg inaktív )

Kutya nélkül élni lehet, de minek /Konrad Lorenz/

Jelenleg a Semmelweis egyetem gyógytornász hallgatója vagyok.

Gyerekkori álmom vált valóra, azzal, hogy részt vehetek a kutyaiskola életében. Első kutyámat még gyerekként kaptam, azóta folyamatosan tanulok tőlük. Jelenleg Apró a 10 éves svájci juhász és Pajkos az 1 éves menhelyről kihozott keverék kutya a falkánk tagja. Apró korából adódóan, nyugdíjas éveit éli érett megfontolással, szemben Pajkossal akinek kalandvágyát kielégíteni korántsem ennyire egyszerű. Sikeres alaptanfolyam óta az agilitynek hódolunk.

A legfontosabb dolog, amit megtanultam, hogy mi választjuk a kutyát egy életre társnak, és nem ő választ minket? felelősséggel tartozunk érte!

Csík Ildikó

Agility edző

( jelenleg inaktív )

Jelenleg egy alapítványnál dolgozom, és a Nyugat-Magyarországi Egyetem Sporttudományi Intézetének hallgatója vagyok.

Gyerekkorom óta szeretek állatok között lenni, és velük foglalkozni. Első saját állatom egy cica volt, majd első kutyámat, Adélt, a berni pásztort, 14 évesen kaptam. Pár évvel később Brúnóval, a golden retrieverrel bővült a család, aki legjobban gyerekek között érzi jól magát, végtelenül türelmes és nyugodt kutya.

Alíz kutyámat az Illatos úti ebtelepről hoztuk el. Nagyon félős, bizalmatlan kutya, de amióta a kutyaiskolába járunk, látszik a javulás, engedelmes és ügyességi vizsgát is tettünk, de minden nap dolgozunk a fejlődés érdekében. Félelmei ellenére érdeklődő, sportos kutya, így aktívan töltjük a mindennapjainkat; frizbizünk, kirándulunk, futunk, agilityzünk.

Fontosnak tartom, Alíz példájából is okulva, hogy a problémákat jobb megelőzni, még kölyökkorban, de sosem késő segítséget kérni.

 

Vadász Vanda

Alaptanfolyam segédkiképző, Kölyöktanfolyam segédkiképző

( jelenleg inaktív )

Joghallgató

Kira, a szibériai husky 2012 tavaszán került hozzám. Kira eleven, érdeklődő, ugyanakkor nem problémamentes kölyökként érkezett, így azonnal megkezdtem a szocializálását, kiképzését. Rengeteget tanultam vele és általa a kutyázásról, amely a kedvenc hobbimmá vált.
Szánhúzó kutyás gazdiként a kutyás sportok megszállottja vagyok: rendszeresen futok, biciklizek, túrázok a kutyámmal, ugyanakkor lelkesen készülünk fel engedelmességi és ügyességi vizsgákra is. Szabad időmben a gyakorlati tapasztalataimat szívesen bővítem elméleti tudással, etológiai témájú könyvek olvasásával, szemináriumokon való részvétellel. Az ELTE Etológia Tanszék számos kutatásában részt vettünk, melyet Kira és én is nagyon élveztünk.
Számomra a kutyázás életstílus, amely igazán nagyszerűvé csak akkor válhat, ha partnerünk egy megfelelően gondozott és szocializált kutya… ennek kialakítása érdekében pedig nekünk kell tennünk !

 

Ha szeretnél hozzánk csatlakozni, akkor írj nekünk az ebgondolatkutyaiskola@gmail.com címre!

 

 


Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés